Tuesday, September 18, 2018

 

Tervetuloa Sotunkiin!

Sotungin kylä sijaitsee Itä-Vantaalla, Sipoonkorven laitamilla. Se on idyllisine maalaismaisemineen yksi Uudenmaan vanhimpia ja yhtenäisimpänä säilyneitä kyliä. Vantaan kaupunki pitää alueen kehittämisen tärkeimpinä lähtökohtina juuri hyvin säilynyttä, elävää agraarimiljöötä sekä koko laakson maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta kokonaisuutta.

Pääkaupunkiseutulaiset tuntevat Sotungin alueen ihanteellisena ulkoilu- ja retkeilymaastona luontopolkuineen ja pyöräilyreitteineen. Kauniin maalaismiljöön lisäksi Sotunki ja sen lähialueet pitävät sisällään useita kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyviä nähtävyyksiä.

Helsingistä päin Sotunkiin pääsee parhaiten seutulinjalla numero 741 tai 742, Tikkurilan suunnasta kulkee myös Vantaan sisäiset linjat  68 ja 69 sekä Mellunmäen suunnasta linja 87. Katso tarkemmat reitit ja aikataulut YTV:n reittioppaasta: Reittiopas

 

Sotungin kyläyhdistykselle on perustettu oma facebook -ryhmä.

Toivotamme kaikki kyläyhdistyksen jäsenet mukaan keskustelemaan kylään liittyvistä asioista ja jakamaan kylään liittyvä tietoa.

https://www.facebook.com/groups/sotunginkylayhdistys/

 

Sotunki kylähistoriikkikirja nyt hankittavissa!

Sotungin kylän yhdistysten suursatsaus, Sotungin kylähistoriikkikirja "Vårt Sottungsby - Sotunkimme" on ilmestynyt

Kaksikielinen runsaati kiitoksia saanut kirja sisältää yli 400 sivua kiinnostavaa luettavaa maustettuna usealla anekdootilla ja kertomuksella. Yli 500 kuvaa - suurin osa ennen julkaisematttomia.  Erinomainen historian tietoteos Sotungin historiasta, kylän kehityksestä ja elämästä kylässä.

Kirjan julkaisija on Sotungin Kyläyhdistys. Kirjan teossa ovat olleet mukana myös Sotungin palokunta, nuorisoseura ja metsästysseura.

Kirjan hinta on 48,00 €, sisältäen 10% ALV:n

Jos haluat hakea kirjan käteismaksua vastaan Sotungista, sovi hakutapahtuma jonkin seuraavan henkilön kanssa:

Esa Mahlakaarto: 040 5774760

Hans Helenius: 0400 454 492

Karola Asplund 050-5637179

Jos haluat kirjat postitse, täytä oheinen tilauskaavake ja tilaa omat kappaleesi. Postitoimitukseen lisätään postikulut, jotka ovat  tällä hetkellä kotimaassa 10,00 €. yhdeltä kirjalta.

Muusta toimitustavasta sovitaan tilattaessa.

 

 

 

 

 

 

Privacy Statement  |  Terms Of Use
Copyright 2007 Sotungin kyläyhdistys